20 Ocak 2017 tarihinde IKBU Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Bölümü öğretim görevlileri ve okutmanları Continuous Professional Development birimimizin okulumuzda Macmillan Publishing ile işbirliğinde Teresa Doğuelli tarafından hazırlanan ve sunulan tam gün eğitime katılmışlardır. Eğitim konuları;

“Reading Long/Academic Texts”

“Contextualising Grammar”

Amerika Birleşik Devletleri, Massachusetts Eyaleti, Harvard Üniversitesi’nde düzenlenen ‘1. AATT Konferansı: Türki Dillerin Öğretimine Yaklaşımlar’ isimli uluslararası katılımın olduğu konferansta okutmanlarımız Ayşe Merve Kurtulan ve Burcu Ocak ‘Yabancı Dil olarak Türkçe Öğretiminde Web 2.0 tabanlı araçların kullanımı: Kuramsal Çerçeve ve Örnek Uygulamalar’ ve ‘ Yabancı Dil Olarak Türkçe ve İngilizce Öğretim Kitaplarındaki Yazma, Dinleme ve Konuşma Alıştırmalarının Metinsellik Ölçütleri ve Görev Odaklı Öğretim Açısından Karşılaştırmalı Analizi’ başlıklı sözlü bildirileri sunmuşlardır. Ulusları arası katılımın yoğun olduğu konferansta A.B.D.’den Harvard, Stanford, Penn State, Boston, Georgetown ve UCLA gibi birçok prestijli üniversiteden öğretim elemanları da katılmıştır.

TASK 1 VE QUIZ 1’İ KAÇIRAN ENG 101 ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE

Sevgili 101 öğrencileri,

UNIPA sisteminden kaynaklanan bazı sorunlar sebebiyle add-drop haftasından sonra dahi bazılarınız ders kaydını başarılı bir şekilde tamamlayamadınız, bazılarınız ise yeni kabul alan öğrenciler olduğunuz için kayıtlarınız geç tamamlanmış veya hala tamamlanmış değil.

Normal şartlarda, ders izlencesinden de (syllabus) görebileceğiniz gibi, telafiyi gerekli belgeler sağlandığı taktirde yalnızca vize sınavı için veriyoruz. Ancak, sizden kaynaklanmayan bazı sorunlar sebebiyle mağdur olmamanız için Modern Diller Bölümü olarak belirli koşulları karşılayan öğrencilere ““In class writing task 1” ve “Quiz 1” değerlendirmelerini tekrar vereceğiz.

Bu değerlendirmeleri tekrar alması uygun olan öğrenciler, Turnitin- Takvim’e yüklenen task 1 ve quiz 1 notları NA(Not Attended) olan öğrencilerdir.

•          In class writing task 1 Turnitin’de 9.11.2016 tarihinde oluşturulacaktır ve ödevin son teslim tarihi 11.11.2016, 23:59’dur.

Turnitin sınıfınıza giriş kodu ve şifresini almak için hocanızla iletişime geçiniz.

•          Quiz 1 25.11.2016’da 11:00-11:30 saatleri arasında A 706 no’lu sınıfta (A binasında) verilecektir.

Telafileri kaçırırsanız, üçüncü bir şans verilmeyeceğini tekrar hatırlatmak isteriz.

MDB

Amerika Birleşik Devletleri, Massachusetts Eyaleti, Harvard Üniversitesi’nde düzenlenen ‘1. AATT Konferansı: Türki Dillerin Öğretimine Yaklaşımlar’ isimli uluslararası katılımın olduğu konferansta okutmanlarımız Ayşe Merve Kurtulan ve Burcu Ocak ‘Yabancı Dil olarak Türkçe Öğretiminde Web 2.0 tabanlı araçların kullanımı: Kuramsal Çerçeve ve Örnek Uygulamalar’ ve ‘ Yabancı Dil Olarak Türkçe ve İngilizce Öğretim Kitaplarındaki Yazma, Dinleme ve Konuşma Alıştırmalarının Metinsellik Ölçütleri ve Görev Odaklı Öğretim Açısından Karşılaştırmalı Analizi’ başlıklı sözlü bildirileri sunmuşlardır. Ulusları arası katılımın yoğun olduğu konferansta A.B.D.’den Harvard, Stanford, Penn State, Boston, Georgetown ve UCLA gibi birçok prestijli üniversiteden öğretim elemanları da katılmıştır.

27 Aralık 2016 tarihinde IKBU Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Bölümü öğretim görevlileri ve okutmanları Continuous Professional Development birimimizin okulumuzda LEAD Turkey-Pearson ile işbirliğinde Tony Gurr tarafından hazırlanan ve sunulan tam gün eğitime katılmışlardır. Eğitim konuları;

“Öğrenen-merkezli çalışmalarda öğrencilerin motivasyonu ve katılımı”,

“Öğrenmeyi destekleyen ölçme-değerlendirme ve geri bildirim”,

“Akademik yazı okuma teknik ve stratejileri”

Sevgili 101 öğrencileri,

•          In class writing task 1 Turnitin’de 9.11.2016 tarihinde oluşturulacaktır ve ödevin son teslim tarihi 11.11.2016, 23:59’dur.

•          Quiz 1 25.11.2016’da 11:00-11:30 saatleri arasında A 706 no’lu sınıfta (A binasında) verilecektir.

Telafileri kaçırırsanız, üçüncü bir şans verilmeyeceğini tekrar hatırlatmak isteriz.

MDB

2014-2015 ve 2015-2016 kayıtlı öğrencilerin yeterlik sınavı 07.09.2016 tarihinde yapılacaktır. Sınava girecek öğrencilerin sınav saatinden yarım saat önce sınav salonunda bulunmaları gerekmektedir.  Sınav salonları ilerleyen tarihlerde duyurulacaktır. Sınav ile ilgili detaylar aşağıdaki gibidir:

09:30 – 11:40 READING & LISTENING

11:40 – 12:00 BREAK

12:00 – 13:10 WRITING

İngiliz Dili Öğretimi alanında birçok farklı ülkenin yanı sıra, ülkemizde de seminerler, konferanslar vermiş, atölye çalışmaları düzenlemiş öğretmen ve öğretmen adayları eğitmeni Laura Woodward, 30.03.2016 tarihinde üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu okutmanlarımıza, yazma ve konuşma becerilerinin edinilmesi konusu ile ilgili uygulamalı bir eğitim verdi. Eleştirel ve yaratıcı düşünce becerilerini ön planda tutan birçok farklı aktivitenin sunulduğu mesleki eğitimde okutmanlarımız hem keyifli hem de verimli bir zaman geçirdiler.