Close

Program Başkanı'nın Mesajı

Sevgili Adaylar ve Değerli Veliler,

Modern dünyada hızla gelişen bilim ve teknolojinin ışığında mutfak sanatı da gün geçtikçe profesyonelleşmektedir.  Yeme içme sektöründe eğitim bilinci artmış ve yemek kültürü çalışmaları önem kazanmıştır.  Coğrafyamızda oldukça zengin ve eklektik bir mutfak kültürüne sahip olan biz eğitimciler ve sektör çalışanları bu mirası korumak ve geliştirmekle yükümlüyüz.

Altınbaş Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı olarak ülkemizin kültürel birikimini bilim ve bilimsel tekniklerle harmanlayarak yaratıcı, beslenmenin öneminin farkında, alanına hâkim, yemek kültür tarihini bilen aşçılar yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Öğrencilerimize teorik bilgiyi uygulamalı eğitimle birleştirerek sektöre hazırlıyor, gerekli olan bilgi birikimine sahip olmalarını sağlıyoruz.  Alanında uzman hocalarımızdan ders alan öğrencilerimiz, hem dört yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Beslenme ve Diyetetik gibi lisans programlarına uygun müfredatımız sayesinde bu programlara rahatça geçiş yapabilme fırsatı kazanıp akademik hayatlarına devam etme imkânına sahip oluyorlar.

Zengin bir mirası koruyacak, yemek kültürümüzü dünyaya tanıtacak şef adaylarını bekliyoruz...

Aşçılık Program Başkanı- Ögr. Gör. Gökhan TAŞPINAR