Close

Ders Planı

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ

GASTRONOMİ BÖLÜMÜ MÜFREDATI

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANI

BİRİNCİ YIL

BİRİNCİ YARIYIL

KODU

DERSİN ADI

Z/S

T

P

K

AKTS

GAS 101

Gıda Güvenliği ve Sanitasyon

Z

3

0

 

4

GAS 103

Gastronomiye Giriş

Z

3

0

 

5

YBS 101

İşletme Yönetimine Giriş

Z

3

0

 

5

YBS 105

İktisada Giriş

Z

3

0

 

5

TRH 103

Türkiye Cumhuriyeti Tarihi I

Z

2

0

 

2

TURK 103

Türk Dili ve Türkçe İletişim Becerisi I

Z

2

0

 

2

BİL 100

Bilgisayar Becerileri

Z

1

2

 

2

ENG 111

İngilizce I

Z

4

0

 

3

KULT 101

Kültür ve Toplum

Z

2

0

 

2

Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı

 

 

 

30

Yarıyılda alınması gereken Toplam AKTS

30

 

 

 

 

 

 

 

İKİNCİ YARIYIL

KODU

DERSİN ADI

Z/S

T

P

K

AKTS

GAS 102

Temel Mutfak Teknikleri

Z

1

3

 

5

GAS 104

Mutfak Kimyası

Z

3

0

 

5

GAS 106

Mutfak Matematiği ve Temel İstatistiksel Analiz

Z

2

2

 

5

YBS 106

Hukukun Temel Kavramları

Z

3

0

 

3

TRH 104

Türkiye Cumhuriyeti Tarihi II

Z

2

0

 

2

TURK 104

Türk Dili ve Türkçe İletişim Becerisi II

Z

2

0

 

2

TOS 102

Toplumsal Sorumluluk Projesi

Z

0

2

 

2

ENG 112

İngilizce II

Z

4

0

 

3

TRH 110

Uygarlık Tarihi

Z

3

0

 

3

Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı

 

 

 

30

Yarıyılda alınması gereken Toplam AKTS

30

 

İKİNCİ YIL

ÜÇÜNCÜ YARIYIL

 KODU

DERSİN ADI

Z/S

T

P

K

AKTS

GAS 201

Mutfak Uygulaması I

Z

1

3

 

5

GAS 203

Gastronomi Tarihi ve Akımlar

Z

3

0

 

3

GAS 205

Unlu mamuller, Üretim, İşleme ve Sunumu/Fırıncılık

Z

1

2

 

5

GAS 207

Beslenmenin Temel İlkeleri

Z

3

0

 

4

GAS 209

Yiyecek İçecek Hizmetleri

Z

3

0

 

4

YBS 209

Finansal Muhasebe

Z

3

0

 

4

ENG 211

İngilizce III

Z

3

0

 

3

GAS 211

Gıdalar ve Özellikleri

Z

2

0

 

2

Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı

 

 

 

30

Yarıyılda alınması gereken Toplam AKTS

30

 

 

 

 

 

 

 

DÖRDÜNCÜ YARIYIL

 KODU

DERSİN ADI

Z/S

T

P

K

AKTS

GAS 202

Mutfak Uygulaması II

Z

1

3

 

5

GAS 204

İçeceklere Giriş

Z

1

3

 

5

GAS 206

Pasta ve Tatlı Teknikleri

Z

2

2

 

4

GAS 208

Pazarlamanın Temel İlkeleri ve Hizmet Pazarlaması

Z

3

0

 

4

GAS 210

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Finansal Yönetim

Z

3

0

 

4

ENG 212

İngilizce IV

Z

3

0

 

3

Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı

 

 

 

25

GAS 212

Güzel Sanatlarda Yemek

S

3

0

 

5

GAS 214

Pişirme Teknolojisi

S

3

0

 

5

GAS 216

Yiyecek Sektöründe Tüketici Davranışı

S

3

0

 

5

GAS 218

Sofralık Zeytin ve Zeytinyağı Üretimi

S

3

0

 

5

Seçmeli Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı

 

 

 

5

Yarıyılda alınması gereken Toplam AKTS

30

             
             

ÜÇÜNCÜ YIL

BEŞİNCİ YARIYIL

 

 

 

 

 

 

KODU

DERSİN ADI

Z/S

T

P

K

AKTS

GAS 301

Türk Mutfağı I

Z

1

3

 

6

GAS 303

Yiyecek İçecek Sektöründe Stratejik Yönetim

Z

2

2

 

6

GAS 305

Yiyecek İşletmelerinde Satın Alma ve Depolama

Z

3

0

 

6

ENG 311

İngilizce İletişim I

Z

3

0

 

3

Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı

 

 

 

21

GAS 307

İleri pastacılık

S

3

0

 

5

GAS 309

Çay Kültürü, Üretimi ve Sunumu

S

3

0

 

5

GAS 311

Yiyecek içecek İşletmelerinde Üretim Planlaması

S

3

0

 

5

GAS 313

Gıda Muhafaza Teknikleri

S

3

0

 

5

Yukarıdaki seçmeli derslerden bir tanesi seçilecektir.

GT 225

Dijital Fotoğrafçılık

S

2

2

 

5

STV 221

Görsel Anlatım

S

1

2

 

5

STV 222

Kent Kültürü

S

1

2

 

5

GAS 315

Restoranlarda Mekân Kurulumu

S

3

0

 

5

Yukarıdaki seçmeli derslerden bir tanesi seçilecektir.

Seçmeli Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı

 

 

 

10

Yarıyılda alınması gereken Toplam AKTS

31

 ALTINCI YARIYIL

 

 

 

 

 

 

KODU

DERSİN ADI

Z/S

T

P

K

AKTS

GAS 302

Türk Mutfağı II

Z

1

3

 

6

GAS 304

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü

Z

1

3

 

6

GAS 306

Dünya Mutfakları

Z

1

3

 

6

ENG 312

İngilizce İletişim II

Z

3

0

 

3

Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı

 

 

 

21

GAS 308

Çikolata Sanatı

S

3

0

 

5

GAS 310

Kahve Kültürü, Üretimi ve Sunumu

S

3

0

 

5

GAS 312

Mutfak Kültürü ve Sosyolojisi

S

3

0

 

5

GAS 314

Yiyecek İçecek Sektöründe Sosyal Medya Kullanımı

S

3

0

 

5

GAS 316

Meyve Sebze Üretimi

S

3

0

 

5

GAS 318

Aroma Kimyası

S

3

0

 

5

Yukarıdaki seçmeli derslerden iki tanesi seçilecektir.

Seçmeli Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı

 

 

 

10

Yarıyılda alınması gereken Toplam AKTS

31

 

           

DÖRDÜNCÜ YIL

YEDİNCİ YARIYIL

 

 

 

 

 

 

KODU

DERSİN ADI

Z/S

T

P

K

AKTS

GAS 401

Akdeniz Mutfağı

Z

1

3

 

5

GAS 403

Toplumsal Sorumluluk ve Mesleki Etik

Z

3

0

 

3

GAS 405

Menü Yönetimi

Z

2

1

 

4

GAS 499

Yaz Stajı

 

 

 

 

7

Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı

 

 

 

19

GAS 407

Asya Mutfak Kültürüne Giriş

S

3

0

 

5

GAS 409

Mutfak Uygulamaları (Avrupa Mutfağı)

S

3

0

 

5

GAS 411

Süt Ürünleri Üretimi

S

3

0

 

5

GAS 413

Hizmet İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi

S

2

2

 

5

GAS 415

Önoloji Uygulamaları

S

3

0

 

5

YBS 459

Girişimcilik ve İş Kurma

S

3

0

 

5

Yukarıdaki seçmeli derslerden iki tanesi seçilecektir.

Seçmeli Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı

 

 

 

10

Yarıyılda alınması gereken Toplam AKTS

29

SEKİZİNCİ YARIYIL

 

 

 

 

 

 

KODU

DERSİN ADI

Z/S

T

P

K

AKTS

GAS 402

Bitirme Projesi

Z

 

 

 

7

GAS 404

Catering Aşçılığı ve İşletmeciliğine Giriş

Z

1

2

 

5

GAS 406

İş Güvenliği ve Sağlığı

Z

2

0

 

2

Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı

 

 

 

14

GAS 408

Mutfak Uygulamaları (Amerikan Mutfağı)

S

3

0

 

5

GAS 410

Barmenlik ve Miksoloji

S

3

0

 

5

GAS 412

Gıda Politikası

S

3

0

 

5

GAS 414

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Bütçeleme

S

3

0

 

5

GAS 416

Tarif Geliştirme ve Sunum Becerileri

S

3

0

 

5

GAS 418

Bahçe ve Tarım uygulamaları

S

3

0

 

5

GAS 420

Fermentasyon ve Fermente Ürünler

S

3

0

 

5

Yukarıdaki GAS Kodlu derslerden iki tanesi seçilecektir.

GAS 422

Yiyecek Stilistliği

S

3

0

 

5

GAS 424

Etkinlik ve Ziyafet Yönetimi

S

3

0

 

5

GT292

Reklam Fotoğrafçılığı

S

2

2

 

5

GAS 426

Yaratıcılık

S

3

0

 

5

Yukarıdaki GAS Kodlu derslerden bir tanesi seçilecektir.

Seçmeli Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı

 

 

 

15

Yarıyılda alınması gereken Toplam AKTS

29