Close

Bölüm Başkanının Mesajı

Yrd. Doç. Dr. Özge SEÇMELERİyi yemek yemenin bilimi ve sanatı olan gastronomi bir kültür felsefesi olmasının yanı sıra daha pek çok meslek ve bilim dalları ile ilişkilidir. Çok disiplinli bir alan olan gastronomide, yiyecek içecek sektöründe, süreklilik ve kalitenin sağlanması için her yönüyle eğitilmiş uzman gastronom ve restoran yöneticilerinin yetiştirilmesine ihtiyaç vardır. İstihdam oranının yüksek olduğu bu sektörde donanımlı insan gücü ile zengin Türk mutfağımızın tanıtılması ve geliştirilmesi de mümkün olacaktır.

“Altınbaş Üniversitesi-Gastronomi Bölümü” 2017-2018 öğretim döneminde Uygulamalı Bilimler Fakültesine Bağlı olarak kurulmuştur. Bölümümüz sadece “şef/aşçı” yetiştiren bir eğitim kurumu olmaktan çok, yeme-içme alanındaki yönetim süreçlerine de hâkim olan, tam donanımlı yiyecek-içecek profesyonelleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu program aşçılığın gerektirdiği asgari bilgilerin yanında öğrencilere, kariyerlerinin ilerleyen yıllarında iyi bir yönetici olabilmeleri için gereken bilgi ve becerileri de aktarmaktadır. Eğitim dili Türkçe olan programda Türk mutfağının yanı sıra dünya mutfağına da hâkim profesyoneller yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Program, farklı mutfak teknikleri, yiyecek içecek hizmetleri, gibi uygulamalı aşçılık derslerinin yanı sıra gıda güvenliği, mutfak kimyası, beslenme gibi derslerle gıda bilimi alanında, işletme, iktisat, hukuk, maliyet, pazarlama gibi derslerle yönetim alanında donanımlı öğrenciler yetişmesini amaçlamaktadır. Seçmeli derslerle birlikte geniş bir yelpazeye sahip ders programı, öğrencilerimizin istedikleri alanda uzmanlaşmasına olanak sağlamaktadır. Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi ile işbirliği dışında bölümümüzün “Yiyecek-İçecek Profesyonelleri Derneği” ile imzaladığı stratejik işbirliği protokolü, sektör ile güçlü bir bağın oluşmasına ve öğrenciler için uygun bir öğrenme ortamının yaratılmasına fayda sağlamaktadır. Kısa (zorunlu) ve uzun dönemli (isteğe bağlı işyeri destekli eğitim programı) stajlar sayesinde öğrencilerimiz sektörü tanıyarak yetişecektir.

Gastronomi Bölüm Başkanı - Yrd. Doç. Dr. Özge SEÇMELER