Etkinlik Takvimi

İstanbul Beylikdüzü Yaşar Acar Fen Lisesi öğrencileri, üniversitemizde düzenlenen "Robotik Atölyesi"ne katıldılar. Makine Mühendisliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Altun, katılan öğrencilere fakültemiz öğrencileri ile beraber hazırladıkları robotlar ve çalışma prensipleri hakkında bilgiler verdi. Yrd. Doç. Dr. Kerem Altun ve Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erbaş, öğrencilerin de katılımıyla programlanan çeşitli robotları kullanarak bir çalışma yaptılar.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ile fakültenin yabancı uyruklu 1. sınıf öğrencileri bir araya geldiler. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kuru ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Kaptan'ın konuşmalarının ardından öğretim üyeleri ve öğrenciler, birlikte yemek yediler.

ARCH 301 kodlu Mimari Stüdyo III dersinin stüdyo çalışmaları kapsamında Mimarlık Bölümü, Yrd. Doç. Dr. Derya Güleç Özer, Yrd. Doç. Dr. Thomaz Malec ve Arş. Gör. Ayşegül Akçay’ın ve 19 bölüm öğrencisinin katılımıyla Gelibolu’ya saha gezisi düzenlemiştir. Gelibolu’nun tarihi limanı detaylı olarak incelenmiş, çok kullanılmayan kafelere ve balık lokantalarına sahip iki bağlantı limanı da çalışmada değerlendirilmiştir. Öğrencilerden saha ile ilgili sorunları ele alarak bu alanı yeniden tasarlamaları beklenmektedir. Ayrıca ilgili sahada bir müzenin de tasarımı yapılacaktır.