MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SERBEST SEÇMELİ DERSLERİ HAKKINDA DUYURU !

“Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’ nin % 100 ingilizce eğitim veren bölümlerinde okumakta olan öğrencilerin almış oldukları Serbest Seçmeli Ders kategorisindeki derslerin, mutlaka İngilizce kodlu olması gerekmektedir. Serbest Seçmeli Ders olarak Türkçe kodlu derslere kayıtlanmış olan öğrencilerin bu dersleri bırakarak İngilizce kodlu derslere kayıtlanması gerektiği önemle duyurulur.”

01.01.2017 tarihinde Ortaköy'deki elim terör saldırısında kaybettiğimiz Fakültemiz, Mimarlık Bölümü, Hazırlık sınıfı öğrencimiz Irak uyruklu öğrencimiz Mustafa Jalal Ahmed Abbas'ı anmak üzere 02.01.2017 tarihinde Mahmutbey Yerleşkesi bahçesinde saat 10.00'da anma töreni düzenlenmiştir. Allah'tan rahmet sevdiklerine ve İKBU mensuplarına başsağlığı diliyoruz.

Mühendislik ve Değa Bilimleri Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Derya Güleç Özer ve Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Akçay “Movement as a Design Parameter: Studio Works 2014-2016” başlıklı bildirileri, İngiltere'nin New Forest kentinde 3-6 Eylül 2016 tarihinde Wessex Institute of Technology tarafından düzenlenen "Design and Nature", konferansında sözlü olarak sunulmuştur. Bildiri aynı zamanda "Int. J. of Design & Nature and Ecodynamics" dergisinde basılmak üzere kabul edilmiştir.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çekdar Vakıfahmetoğlu’nun “Growth of One-Dimensional Nanostructures in Porous Polymer-Derived Ceramics (PDCs)” başlıklı bildirisi, İzmir’de 3-6 Eylül 2013 tarihinde düzenlenecek olan "International Porous and Powder Materials Symposium and Exhibition, PPM2013" adlı konferansda sözlü olarak sunulmak üzere kabul edildi.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi  Yrd. Doç. Dr. Aykut Erkal, 10-12 Mayıs 2013 tarihlerinde İtalya’nın Ostuni (Brindisi) kentinde düzenlenmiş olan "2nd Specialty International Conference on Monumental Cemeteries: Knowledge, Conservation and Restyling" konferansında key-note lecturer olarak İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakkı Özhan ile hazırladıkları “Engineering Risk Assessment and Cultural Analyses of Historic Nisanci Hamza Pasa Tomb in Istanbul” isimli çalışmayı sundu.