Çift Diplomalı Türk-Alman Hukuk Lisans Programının Yapısı ve Diplomaları

Programın Yapısı

Programa her iki ülkeden kabule dilecek öğrenciler, iki ülkenin Hukuk Lisans Eğitimi alacaklardır. Öğrenciler birlikte olarak öğrenimlerinin ilk iki yılını Köln Üniversitesi’nde son iki yılını Altınbaş Üniversitesi’nde tamamlayacaklardır.

Diplomalar

Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler, Altınbaş Üniversitesi’nden “Hukuk Lisans” derecesini ve Köln Üniversitesi’nden “Bachelor of Law” ( LL.B.) derecesini almaya hak kazanacaklardır. Ayrıca denklik yapmaları gerekmeyecektir.

Mezunlar mesleğe kabul koşullarını sağladıkları takdirde Türkiye’de Hukuk mesleğini icra edebileceklerdir.

Almanya’da mesleki kariyerine devam etmek isteyen mezunların bu program ile alacakları LL.B. diploma notu, Almanya’daki Birinci Hukuk Devlet Sınavı’nın ( Erstes Juristisches Staatsexamen) %30’unu oluşturabilecektir.

Öğrenciler, İngilizce bilmek koşuluyla, aynı zamanda Amerikan Hukuku Sertifika Programı’na (CUSL-Certificate United States Law) katılarak sertifika alabileceklerdir.